Her kan du lese mer om årets program! Dørene åpner på alle steder kl. 18.00. Billetter kan kjøpes på forhånd eller på døra til hvert enkelt sted.
Billetter: kr. 400,- inkluderer inngang og transport med veteranbussene. Er du mellom 18-21 og har Ung-INN kortet koster billetten 150,-.
Atlungstad Brenneri
18:15| 20:15 | 22:15
Hurtigomvisning på brenneriet
Rask omvisning i brenneriet, fra rund potet til den beste råsprit.
Varighet 25 min
18:45| 21:00
Akevitt blande-Lab maks 20 personer
En kursopplevelse om å lage din egen akevitt. Det er du selv som blander og velger hvordan din akevitt skal smake. Smakeligheten av et kurs har et tillegg på 150 kr. Aldersgrense 20 år.
Varighet 45 min.
18.45| 21:30
Historisk akevittforedrag – Atlungstad-akevitt minutt for minutt i Meskerommet
Arve Fossum gir deg historien bak de gyldene dråpene i Atlungstad akevitt. Viktige hendelser og anekdoter fra 1855 til i dag.
20:00
Foredrag på fatlageret
Eksklusivt akevittforedrag med seniordestillatør Halvor Heuch i fatlageret med en unik mulighet til å forstå hvorfor vi lagrer akevitt på denne måten og hva som skjer under prosessen! Det blir smaking av utvalgte akevitter både fra flaske og rett fra fat. Begrenset antall plasser! Herligheten av et kurs har et tillegg på 150 kr. Aldersgrense 20 år.
Varighet 45 min.
SPISE OG DRIKKE:
Restaurant Malteriet er åpen
Servering av småretter fra regionens matforråd og godt drikke, restauranten er åpen til midnatt og matservering til klokken 23:00
Hamar Bryggeri
Hele kvelden: Pubkveld med irsk og skotske toner
Velkommen til Gildehallen, Hamar bryggeris storstue. Gildehallen sto ferdig i 1962 og er tidligere maltkjellere fra 1956 (Eldste delen av bryggeriet). Etter at mange stein ble fjernet og Edvin Helset fikk brukt sin kreativitet, fremsto Gildehallen som en unik festsal. Her arrangerte Hamar Bryggeri mange av sine kundemøter med servering av egne produkter og passende mat.
Vi inviterer til «Pubkveld med irsk og skotske toner» fremført av Kent Magne Høgsveen og Bård Uri Jensen.
SPISE OG DRIKKE: Salg av tradisjonskost 3P: Pølser, pils og potetsalat. (pølsene er trukket i bayer)
Bussene stopper i Storhamargata rett utenfor Gildehallen.
Det vil være litt begrensede muligheter å se Brygghus-museet da det er store byggearbeider i gården og vanskelig å komme frem. Velkommen til pub-kveld med stemning!
Kirsten Flagstad museum
19:00| 21:00
Kirstens Sangskatt
La deg fortrylle av den fabelaktige sopranen Gunda-Marie Bruce mens hun tar deg på en liten reise inn i Kirstens verden akkompagnert av Dorina Komani
20:00|22:00
Toner i mainatten
Vår og romantikk i en kavalkade av evergreens, fremført av Odd Grundt, bass, akkompagnert av Rolf Knapper
Hele kvelden: Operamaskeverksted
Vær med å lage din egen operamaske! Dekorer din maske med spennende farger, fjær og edelstener.
SPISE OG DRIKKE: Musserende, makroner og andre munnfuller
KUNSTBANKEN
18:00| 19:00 |20:00| 21:00| 22:00 Pop-up konsert av Sigurd Hole
Komponist og bassist Sigurd Hole er født i Rendalen og nå bosatt i Stange. Han spiller spesialkomponerte pop-up-konserter hver hele time gjennom kvelden. Noen av konsertene blir spilt i stummende mørke!
Varighet: 15 min
18.30 | 20:30 Miniforedrag av Elena Abessinova
Billedkunstner Elena Abessinova, født i Kyiv, bosatt i Kongsvinger, holder miniforedrag om egne arbeider og ukrainsk kunst. Du kan se bildene hennes i utstillingen i Kunsthjørnet.
Varighet: 30 min
19.30 | 21:30 Kunstbankens egne formidlere viser rundt i utstillingene
Våre egne formidlere viser rundt i utstillingene to loose juiceav den finske kunstnerduoen naabteeri,
Småfuglen letterav Hans Kristian Borchgrevink Hansen og Morf – transformasjoner i lavlandskap av Tone Bjordam. Formidlerne tar også omvisning ved forespørsel utenom oppsatt tider.
SPISE OG DRIKKE: Øl, vin og mineralvann. Take-away meny fra Matkvartalet.
Kunstforeningen
Hele kvelden: Den anerkjente svenske malerenTony Roos fra Gøteborg stiller ut sine oljemalerier. Hans bilder beskrives som naturalistiske og semi-abstrakte med en uttrykksfull koloritt.
Skulpturutstilling av tyske studenter fra Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft i Alfter, Tyskland. Læreren heter Andreas Kienlin. Skulpturene som er laget av stein stilles ut i hagen til kunstforeningen.
Det vil også være muligheter for å se noen av kunststudentene i arbeid.
Servering av forfriskninger
Domkirkeodden
18.30 Forunderlige Fehn
Storhamarlåven på Domkirkeodden er arkitekt Sverre Fehns hovedverk. Å utvikle en ny museumsbygning på ruinene av en middelalderborg og en falleferdig driftsbygning, representerer et pionerarbeid. Nå lanserer vi et hefte som skal hjelpe publikum å forstå hans tanker og ideer.
Bli med på en omvisning som forteller om ideene bak den spektakulære arkitekturen i Storhamarlåven.
Borgporten.
Varighet: 40 min
20:00 | 22:30 «Djevelens finger!» Myte på museum. Hva er egentlig djevelens finger?
Borgporten.
Varighet: 30 min
21:00| 22:00| 23:00 Toner av fortid
Kom og hør våre syngende guider framføre gregoriansk sang, middelalderballader og salmer.
Hamardomen.
Varighet: 20 min
Hele kvelden:
I Storhamarlåven kan du oppleve lyden av arkitektur. Av og med arkitekt Gisle Nataas.
Gisle Nataas er utdannet arkitekt og lager lydkunst med feltopptak fra arkitektur og byrom. I utstillingen ‘Fehn/3’ på Stormamarlåven er lyder fra Sverre Fehns arkitektur hentet ut fra dens materialer og rom og deretter satt sammen igjen. Hvordan høres lyden av arkitektur ut? Kom å hør lyden av glass, betong og metal og opplev en unik fremstilling av Sverre Fehn sitt prosjekt, men denne gangen bare formidlet gjennom lyd.
Gisle Nataas er født i Bergen, bor i Oslo, og jobber både som arkitekt og lydkunst i sitt profesjonelle virke. Han turnerer for tiden med DKS-produksjonen «Arkitektur som instrument».
Vi ser fram til at Gisle Nataas skal framføre lyden av arkitektur denne kvelden. Et konsept som vil gi publikum en ny opplevelse av Storhamarlåven.
Kom og se vår murer Erik Bjørnstad restaurerer gammel mur med stein fra middelalderen. Ved inngangen til vestibylen.
SPISE OG DRIKKE: Karusellen kiosk ved kompani Bliss selger småretter.
Norsk jernbanemuseum
19.00 Jernbanen i Hamar gjennom 160 år
Få norske byer kan, som Hamar, koble sin egen utvikling til jernbanen. Allerede i 1862 – åtte år etter åpningen av den første jernbanestrekningen i Norge – åpnet Grundsetbanen mellom Hamar og Grundset i Elverum. Byen ble med dette et knutepunkt i innlandets samferdsel.
Sted: Norsk jernbanemuseum Varighet: 45 min.
20.00 | 21.30 Jernbanequiz
Jernbane er mangfoldig, og vi har mye i vår samling, – ikke alt er like jernbanerelatert. Kan du mye om låter med jernbane som tema? Bli med i vår uhøytidelige quiz og bli bedre kjent med Norsk jernbanemuseum og jernbanehistorien. Premiering.
Sted: Norsk jernbanemuseum. Varighet: 30 min
22.15-22.45 Minikonsert med Lars-Fredrik Børresen
Lars-Fredrik spiller velkjente og trivelige låter alle kan synge med på – i hvert fall på refrenget.
Lad opp til avslutningskonserten i Hamardomen med Lars-Fredrik – og bli med og skap en trivelig avslutning på MuseumsNATT ved Norsk jernbanemuseum.
Hele kvelden: Museets hovedutstilling «På sporet av reisen» er åpen hele kvelden fra kl. 18.00 til 23.00. Benytt muligheten til å bli kjent med norsk jernbanehistorie og Norsk jernbanemuseums historie.
SPISE OG DRIKKE: Restaurantvogna Kari-Sofie flytter serveringen inn i hovedbygningen ved museet.
Norsk utvandrermuseum
18:30| 20:00 Rokken heter lengsel, og tråden er håp
En forestilling med sanger, dikt og fortellinger fra Ingeborg Refling Hagens utvandrerdiktning. Her møter vi håp og lengsel, men også brutte forhåpninger, skam og utnyttelse. Medvirkende: Anders Kippersund (skuespiller), Johanne Margrethe Kippersund Nesdal (sang og opplesing) og Frode Berntzen (gitar). Arrangementet er et samarbeid mellom Ingeborg Refling Hagens Kulturhus Fredheim og Utvandrermuseet.
Varighet: 45 min
18.00 | 19:30| 21:00 Amerika – det løfterike landet?
Det har kanskje blitt skapt et inntrykk av at det gikk bra med alle som utvandret til Amerika; at de fikk seg jobb og et godt liv – og at den amerikanske drømmen ble oppfylt. Slik var det ikke. Hør mer om dette ved et besøk i skolestua.
Varighet: 15 min
Hele kvelden: Skolehuset vil være åpent hele kvelden. Gå tilbake i tiden, få utdelt et kort, penn og blekkhus. Kanskje kan du vise frem gamle kalligrafi-kunster, eller kanskje har du aldri prøvd det før?
SPISE OG DRIKKE: Hvitvin og lefse med salt og søtt i Ingvalson’s Café.
Midnattskonsert i Hamardomen med Nordic Blue!
Museumsnatt har gleden av å presentere en stemningsfull midnattskonsert i Hamardomen med Vokalgruppen Nordic Blue . Nordic Blue består av 6 entusiastiske sangere med lang erfaring fra kor og som solister. De startet opp i 2010 og har turnert mye både i Norge og Europa. Gruppen har spesialisert seg på jazz- og poprepertoar, gjerne med spesialskrevne arrangementer. Musikken er både variert og krevende, og sammen har de funnet fram til klanger og harmonier og stemninger. Vi gleder oss!
Foto: Torkil Storli Photography
